Bemutatkozás

Átéltem már én is, de mégsem tudom elmondani, milyen érzés elveszíteni valakit. Fájdalom, gyász, kétségbeesés, harag, tehetetlenség, és valahogy mindezek keveréke egyszerre. Ebben a lelkiállapotban a temetésről, búcsúról való gondoskodás nehéz, az ehhez kapcsolódó ügyintézés pedig szinte lehetetlen feladatnak tűnik.Kovács Krisztina

Temetésszervező

Irodám megnyitása előtt 20 évet dolgoztam a kegyeleti szakmában. Megismertem a temetőüzemeltetés, a temetőfenntartás, a temetkezési szolgáltatás működését, feladatait. A temetkezés jogi hátteréről több alkalommal tartottam országos rendezvényeken előadást. Mindezeknek köszönhetően óriási rálátásom lett egyrészről a szakmára, de ami még fontosabb: a Hozzátartozók valós problémáira.

Sajnos sok alkalommal, sok helyen azt látom, hogy a temetés szervezése egyszerűen kimerül az adminisztrációban, a temetés pedig teljesen személytelen, igazából sablonos, begyakorolt, “így szoktuk” mozdulatok, cselekvések sora.

Ez nagyon rossz, én nagyon szomorúnak tartom. Mindannyian mások vagyunk, így Elhunytjaink a tisztességes és méltó temetésen túl megérdemlik, hogy búcsúszertartásuk is Őket, az Ő egyéniségüket tükrözze.

Minden tudásommal, szakmai tapasztalatommal azon dolgozok, hogy az általam szervezett szertartások valóban méltóak legyenek.

Az Interneten biztos Ön is látta, hogy a legtöbb vállalkozó a gyorsaságát, olcsó árait hangsúlyozza: ebben én sem vagyok teljesen kivétel. Én is hiszek a precíz, pontos, hozzáértő, megfizethető, DE egyedi és színvonalas szolgáltatásban. Azonban úgy gondolom, hogy temetkezési szolgáltatóként, temetés- és búcsúztatásszervezőként a munkám többről kell, hogy szóljon a szimpla ügyintézésnél, adatrögzítésnél.

Elhunyt Hozzátartozónk temetése, búcsúszertartása az a momentum, ahol valóban elkísérjük Őt utolsó útjára, ahol elbúcsúzunk tőle, ahol utoljára, együtt, méltó módon emlékezünk Rá.

Mint említettem, sem munkatársaim, sem én, mi sem vagyunk kivételek. Veszítettünk már el mi is szülőt, nagyszülőt, testvért, gyermeket, barátot. Ismerjük, átérezzük fájdalmadat, és úgy dolgozunk, úgy járunk el, ahogy hasonló esetben mi is elvárnánk, elvártuk volna.

Mindezt maximálisan szem előtt tartva segítem Önt át e lelkileg nehéz és megterhelő út kezdeti lépésein.

 

© Copyright 2021 Menefrisz Temetkezés - Minden jog fenntartva