Hajós búcsúztatás

Egy búcsúszertartás megszervezése, egyedivé tétele nagy feladat.  Sajnos a budapesti köztemetők ravatalozóinak telítettsége miatt nem mindig van arra lehetőség, hogy ott méltón elbúcsúzzon a család. A temetők közül a Fiumei úti Sírkert ravatalozóterme az, ahol valóban rendelkezésre áll annyi idő, hogy a búcsú teljes, megnyugtató legyen.
De miért is lenne a szertartás köztemetőhöz kötött?
Tegyük teljessé, igazítsuk Elhunytunkhoz búcsúszertartását.

Miért ajánlom?

Egy hajóút. Látszólag ugyanúgy indul, mint bármelyik. Emberek gyülekeztek, majd felszálltak rá. De tudjuk, hogy ez az út más, mint a többi. Ez az út nem valaminek a kezdete. Mert elköszönni jöttünk. Egy hajóút, ami összehozott minket. Régi barátokat, ismerősöket, rég nem látott rokonokat. Rohanó világunkban néha nincs időnk egymásra. De most, Miatta, Érte vagyunk itt. Egy hajóút, mely valahogy csak a szép emlékeket eleveníti fel. Együtt vagyunk, együtt emlékezünk. Sírunk és nevetünk. És együtt búcsúzunk. Egy hajóút, melyen közösen engedjük el Őt, méltósággal, tisztelettel adjuk vissza a Természetnek. Egy hajóút, ahol nem sietünk sehová. Van időnk egymásra, az emlékekre. Van időnk talán a megnyugvásra is. Egy hajóút, melynek végén tudjuk, hogy már semmi nem lesz a régi.

A hajó paraméterei

Exkluzív, méltóságteljes búcsú a Duna vízén, a Dunaföldvár rendezvényhajóról. A 130 fő befogadóképességű sétahajó két fedélzettel rendelkezik. Az alsó, körpanorámás utastere tágas, egybefüggő, egy légterű. A ponyvával védett, nyitott felső fedélzet pedig kiváló kilátást biztosít az út folyamán a városra.Belső burkolata a mahagóni faborítással és a sárgarézdíszítésekkel alkot elegáns kompozíciót. A padlózat sötétbarna intarzia mintázatú parketta. A hajón domináló szín a barna és a bordó. Saját professzionális alaphangosítással és jól variálható világítás technikával rendelkezik.

A hajóút

A hajóút alapesetben 2 órás. A búcsúra érkezők indulás előtt negyed órával léphetnek a fedélzetre a Jászai 5-ös kikötőállomáson. Észak felé indulunk. A búcsúbeszéd általában az alsó fedélzeten hangzik el, de természetesen igazodunk igényeihez. Felhajózunk egészen az Északi összekötő híd fölé. A hamvak vízreeresztése itt történik. A résztvevők a végső búcsút a felső fedélzetről tekintik meg, és virágot, szirmokat szórnak az urna után. A hajó kis ideig együtt úszik az urnával, majd útjaik szétválnak. A visszaút a Margit-sziget budai oldalán vezet, majd a Parlament előtt megfordulunk, és visszatérünk a Jászai 5-ös kikötőbe.

Extrák

A 2 órás hajóút megenged minden extra, egyedi igény megvalósítását, melyekre a temetőben nincs mód, nincs idő: egyedi zenét biztosítunk, videófelvételt vetítünk az Elhunytról. Kérés esetén a szertartásról is készítünk fotót, felvételt, akár drónfelvételt a hamvak vízreengedéséről.


Igény esetén egyedi biournát biztosítok, mely garantáltan igazodni tud színében, formájában az Elhunyt egyéniségéhez. Kérésére Elhunyt Hozzátartozója búcsúüzenetét köszönőcsomag formájában átadjuk a szertartáson részt vevőknek, és lehetőséget tudunk biztosítani arra is, hogy a részt vevők utolsó szavaikat leírhassák melyet a közvetlen hozzátartozó vihet haza.

A hajón az open bár nyitva, a helyszínen kávé, üdítő, ásványvíz, tea várja a résztvevőket. Előzetes egyeztetés alapján aprósüteményt, szendvicseket biztosítunk, de lehetőség van többfogásos menü megrendelésére is – így a búcsút követő halotti tor feltételei is megteremthetőek.

 

A dunai hajós temetés alapdíja: bruttó 90.000,- Ft, a hajó bérleti díja nettó 95.000,- Ft

Ezen díjak magukban foglalják a teljeskörű ügyintézést (kórházi, önkormányzati, nyugdíjfolyósító), az Elhunyt hamvasztóüzembe szállítását, a hamvasztást és a hamvasztáshoz kapcsolódó kellékek díját, az öko urna díját, a hajó és a szakszemélyzet díját, valamint a hamvakat tartalmazó urna hajóra történő kiszállításának díját - gyakorlatilag tehát a búcsúztató és virágköltségen kívül mindent.

Választható további szolgáltatások:

polgári búcsúztatás: 25.000,- Ft

egyházi búcsúztatás: 27.500,- Ft (katolikus)

fotó készítés a szertartásról, hajóútról: 30.000,- Ft

egyedi zenei szolgáltatás biztosítása: 5.800,- Ft

 

Egyéb kérés, igény esetén kérem, hogy egyeztessünk: +36 30 7 804 804

Egyéb helyszínek

Hajós temetést nem csak a Dunán, hanem a Tisza-tavon, és a Balatonon is szervezek. A búcsúszertartás bárhol megrendezhető: minden olyan helyen, mely az Elhunyt életében fontos volt, és minden olyan módon, ami az Elhunythoz méltó.

Méltóságteljes, tiszteletteljes, megnyugtató: különleges módja a búcsúnak.
– én ebben tudok segíteni Önnek.

 © Copyright 2019 Menefrisz Temetkezés - Minden jog fenntartva