Menefrisz világa

Hogy miért csinálom?

1997 óra temetek. Voltam a temetkezés mindegyik oldalán: temetőüzemeltetés, -fenntartás, jog, szállítás. És most csak temetek, és búcsúszertartásokat szervezek. Mert azt gondolom, hogy többet tudok adni, mint más. Szívvel élek, és szívvel dolgozom. Mert tudom, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy csak ésszel, az érzelmeket kizárva, racionálisan éljünk.

Szeretném hinni, hogy a múltam, a tapasztalatom, az élethez és halálhoz való hozzáállásom feljogosít arra, hogy beszéljek róla, megmutassam a világomat. És hogy segítsek. Tudom, hogy általánossában az emberek babonásan rettegnek a haláltól, és annak világától. Elfordítják a fejüket, mert nem tudnak a helyezettel mit kezdeni. Nem tudnak sem a halálhoz, sem a gyászhoz megfelelően hozzáállni. Sem saját magukhoz, ha belekerülnek ebbe a helyzetbe.

Mert a mi korunkban ezek szégyellnivaló dolgok, amiket rejtegetni kell.

Én szeretném megmutatni, hogy nem kell elbújtatni a halál körüli dolgokat. Ugyanúgy életünk része, mint a születés, az esküvő, és a boldogság. Hiszen születésünk pillanatában már beállunk a majd meghalók sorába. Nem tudjuk, hogy mikor kerül ránk a sor, nem tudjuk, hogy a körülöttünk lévők mikor távoznak. De egyszer mindenki temetni fog, és egyszer mindenki meghal.

Szeretnék segíteni, hogy ha segítség kell. Szeretném, ha nagyjából tudnád, hogy mi lesz a dolgot, milyen feladataid lesznek, ha temetned kell. Hogy mire készülj fel. És szeretném megmutatni azt is, hogy ettől a világtól nem kell félned. Mindannyian egyszer átesünk rajta.

És szeretném azt is megmutatni Neked, hogy lehet máshogy. Lehet máshogy temetni, és lehet máshogy élni. Az élők feladata, hogy lecsukják a holtak szemét. A holtaké pedig az, hogy felnyissák a miénket. Mert az élet pillanatait a halál tudata teszi értékessé.

 

 © Copyright 2021 Menefrisz Temetkezés - Minden jog fenntartva