Élet a halál után

< VISSZA
Élet a halál után
2019.03.21.

A temetkezési szokásokról szinte mindenkinek meghatározott elképzelése van. Van, aki ragaszkodik a koporsós temetéshez, van, aki a hamvasztáshoz. Van, aki temetőben szeretné elhelyezni Elhunytját, van, aki plébánián. Van, aki hazaviszi az urnát, és vannak, akik csak szimplán visszaadnák Szeretteik hamvait a természetnek.

1997-ben Gerard Moliné spanyol tervező egy olyan terméket szeretett volna létrehozni, mellyel hosszú ideig emlékezhetünk elhunyt Szeretteinkre. Ha hiszünk abban, hogy a halál egy új élet kezdete, ha hiszünk a természet örök körforgásában, akkor a Bios Urna megfelelő alternatív lehetősége ad arra, hogy Elhunytjaink hamvait ne otthon, és ne a temetőben helyezzük el.

A Bios Bio urna tökéletes ötvözete a zöld-, környezettudatos gondolkodásnak, valamint annak a romantikus elképzelésnek, hogy a természet körforgásának köszönhetően van élet a halál után.

Mi is ez tulajdonképpen?

Az urna kókuszhéjból készült, így teljesen lebomló. Belső részébe a készítők egy fa magját, és extra tápanyagot tettek. Az Elhunyt hamvai ebbe kerülnek. Az urna földbe helyezése után a mag a felső részből hajt ki, és fejlődik fává.

Magyarországon 2014 óta forgalmazzák, páfrányfenyő, vörös tölgy, magas kőris és korai juhar magokkal.

A gyász, az emlékezés, a búcsúzás mindenkinek a magánügye. Ha ragaszkodunk hagyományainkhoz, akkor eszünkbe sem jut a temetőn kívüli elhelyezés. Gyászunk is ide fog korlátozódni. Azonban változik a világ, változunk mi is. Generációról generációra növekszik azok száma, akik már nem érzik szükségét a temetőnek, akiket nyomaszt a kőrengeteg, a „kötelezően” előírt emlékezés. Ők azok, akik szívesebben ülnek le emlékezni a természetben, egy nagyra nőtt fa tövében. A BIOS Bio Urna nekik kínál megoldást.

© Copyright 2021 Menefrisz Temetkezés - Minden jog fenntartva