Amit a terápiáról tudni érdemes

< VISSZA
Amit a terápiáról tudni érdemes
2019.03.27.

Egy temetkezési szolgáltató feladata a temetéssel gyakorlatilag véget ér. Azonban a fájdalom feldolgozása, a veszteség elfogadása igazából a temetés után kezdődik. Addig még az ember elfoglalja magát a szervezéssel, de utána... igen, sajnos a világ nem áll meg egy percre sem, jönnek a szürke hétköznapok.

Nem olyan régen ismertem meg Selmeczi Mártit, aki a saját veszteségeiből állt fel úgy, hogy most másoknak segít. Megkértem, hogy meséljen egy picit a gyászfeldolgozásról, az ő sorai következnek:

"A veszteség terhe alóli kiutat egy gyászcsoportban is meglelhetjük, ahol olyan emberekkel kerülsz kapcsolatba, akiket hasonló hatások nyomaszthatnak, mint most Téged. A csoport tagjai erőt adnak egymásnak. Neked, hogy nem vagy egyedül, és a többieknek Te. Mert a történeted és jelenléted már önmagában megtartó erő a többieknek is!

A gyászcsoport 10 alkalom alatt járja be közös útját, hogy elérjétek benne a közös célt. Egy új kezdetet. Most, mélyen benned zajlik a múlt, és a jelen harca, a jövő pedig elképzelhetetlen. A gyászcsoportban való részvétellel esélyt adhatsz önmagadnak és másoknak is arra, hogy érzelmeid tengerében csituljon a vihar, és meglelhesd a végtelenben az útirányt.

Hogyan zajlanak a terápiák?

Az elején még minden személy máshol tart a maga gyászában, és ez így teljesen természetes. Mindenki mást vesztett el, mindenki a maga gyászát fogja feldolgozni, miközben megismeri és segíti a másikat. Ez a fajta elfogadás átjárja az alkalmakat. Hetente egyszer, egy nyugodt délután alkalmával mély beszélgetések, meditáció és terápiás gyakorlatok segítségével halad lépésről lépésre a folyamat. Érzelmeid elfogadása, feldolgozása történik. Hol aktívan, mikor Te beszélsz, veled beszélgetnek, hol passzívan mikor befogatsz, meghallgatsz másokat is. A végén pedig egy új kiinduló ponthoz érkeztek közösen, ahol már érzed a lehetőségét annak, hogy újra elkezdj élni."

Ha úgy érzed segítségre van szükséged, vagy a környezetedben látod azt, hogy valaki megtorpant én Selmeczi Mártát ajánlom. Mártát már bemutattam nektek a weboldalon. Életvezetési tanácsadó, aki ezen belül a veszteség feldolgozásában segít. Volt idő, mikor neki segítettek, most ő ad támaszt és szakmai vezetést másoknak. Nem kell, hogy egyedül maradj ilyenkor!

Éljünk vele! Mártit közvetlenül  ide kattintva érhetitek utol.

 

© Copyright 2019 Menefrisz Temetkezés - Minden jog fenntartva