Kegyeleti előtakarékossági rendszer

< VISSZA
Kegyeleti előtakarékossági rendszer
2019.07.10.

Ma már Önnek nem szükséges biztosító társasághoz mennie akkor, ha kegyeleti előtakarékossági szerződést kíván kötni. Megkötheti közvetlenül a temetkezési szolgáltatónál is.

 

Mit kell tudni erről a rendszerről?

 

„Elhunyt temetetlenül nem maradhat”.

 

Ha valaki elhalálozik, és nincs hozzátartozója, a hozzátartozó ismeretlen helyen van, vagy nem képes a temetésről gondoskodni, akkor az elhalálozás helye szerinti önkormányzat, köztemetés keretében intézi az Elhunyt temetését.

 

Azonban egyre többször merült fel igényként, főleg az idősebb lakosság körében, hogy szeretnének temetésükről saját maguk gondoskodni. Nem feltétlen az volt az ok, hogy nincs hozzátartozójuk, hanem úgy érezték, hogy gyermekeiket, unokáikat szeretnék ettől a költségtől megkímélni.

 

Ma már pár vállalkozásnál, köztünk nálunk is, lehetősége van mindenkinek arra, hogy előre rendezze temetésének költségeit. Szerződés keretében rögzítjük a temetés módját, helyét, a búcsúszertartás formáját, a felhasználandó kellékeket, és minden egyéb igényt, ami egy temetés megrendelése kapcsán felmerült.

 

A fentieken túl szükséges egy kapcsolattartó megadása, aki majd értesít minket az elhalálozás tényéről, illetve vele egyeztetjük le a temetés időpontját. Minden más a mi dolgunk, melyet szerződés szerint teljesítünk.

 

Részletes felvilágosításért forduljon hozzánk.

© Copyright 2021 Menefrisz Temetkezés - Minden jog fenntartva